Breaking News
Loading...
Sunday, January 10, 2010

Info Post
Jeg elsker antikviteter og nyter begeistret alkover! Antikviteter gir sjel og atmosfære, samtidig som de er en del av vår historie og våre tradisjoner. Alkover er hyggelige, de skaper miljø og gir meg en form for trygghet og varme på en kald vinterdag. De var alltid mitt favoritt sovested som barn og er det nok ennå... Interiøret her er fra Bjørnsgard i Sørkedalen ved Oslo.
Vakker dobbel alkove med moderne tekstiler i avstemte farger. Hennie Interiors har stått for innredningen.
Gammel, rosemalt alkoveseng med bamser, nostalgisk sengelaken og putetrekk med mellomverk og skjønt vevet sengeteppe. Et drømmested for barn.
Flott, gammel rosemalt sovealkove i høyden med skap til tøy under. De gamle ting gir ro i sjelen og er et bindeledd tilbake til vår fortid.
Hvem kunne ikke tenke seg å våkne om morgenen til panoramautsikt og med solen inn vinduene...
Sovealkove med rosemaling og rosemalte dører som kan lukkes om dagen. Her er det også brukt gammelt sengetøy med mellomverk.
Norge har ekstremt flotte bondeantikviteter i forhold til f.eks. Sverige og Danmark. Interessen for bondeantikviteter er da også markant større enn for byantikviteter. For få generasjoner tilbake bodde de fleste nordmenn på gårder. Derfor leder bondemøblene oss tilbake til våre røtter.
Sovealkover med tepper, puter og pelsskinn hørte ofte med i større og rikere hjem i gamle dager. Men skinnet og kelimen i denne gamle uttrekkssengen, er jo ikke mindre betagende.

0 comments:

Post a Comment