Breaking News
Loading...
Wednesday, January 13, 2010

Info Post
Bildet her viser det fantastiske vakre kjøkkenet i gårdshuset på Holte Gård i Birkeland.
Husene til kunstnerparet Kari og Sigmund er restaurert i henhold til gammel tradisjon og innredet i kunstnerisk og estetisk forståelse. Her er moderne fasiliteter i tre etasjer som leies ut til feriebolig.
Boligen har allikevel beholdt det ekte og opprinnelig preg, og er rik på kunst og kultur
Gården ligger lunt i et vakkert, klassisk kulturlandskap, med beitmarker, majestetiske trær og frodige lauvskoger. Et lite idyllisk skogstjern, hvor ørreten vaker, ligger i skogkanten, og hele eiendommen preges av naturlig blomsterprakt og et rikt dyre- og fugleliv. Gårds- og skogstier kan fører gjennom skogene, til markene og til det hemmelighetsfulle skogstjernet - til badeplassen.
Du kan lese mere om Holte Gård her.
Årestuen på Bjørnsgard ved Bogstadvannet i Oslomarka er fra 1500 tallet. Her er et miljø og bonderomantikk så det monner. Langbordet og langbenken går rett i hjertet på meg.
På Bjørnsgard har bl.a. Bill Clinton spist lunch i den gamle Østerdalsstua fra Røros anno 1608, der besteforeldrene til forfatteren Johan Falkberget i sin tid bodde. På menyen sto høstsalat med lettrøkt andebryst og asparges, ovnsbakt piggvar med kastanjepuré, traktkantareller og portvinssaus. Til dessert fikk følget honning- og rosmarinbakt pære med solbærsorbet.
Gjestene var plassert ved vakkert høstpyntet langbord. Det brant lystig i peisen, og hedersgjesten satt under det store bjørneskinn.
I vakre omgivelser med levende kulturhistorie finner du Bjørnsgard med en unik samling av 19 tømmerbygninger fra Norges dalfører. Bygningene er fra år 1280 til 1790.
Stemningen, maten, omgivelsene, husene og lukten av tømmer; alt dette gjør Bjørnsgard til et drømmested.
Bjørnsgard er medlem av nettverket «Det-virkelig-gode-liv» som består av 20 av de mest spennende og inspirerende møteplasser i Norge. For når Knut Kloster jr. jakter på det gode liv i Norge, tar han frem lommeboken - og kjøper perlene han finner.

0 comments:

Post a Comment