Breaking News
Loading...
Tuesday, January 5, 2010

Info Post
Interiøret på det første og andre bildet her, har vidt forskjellige stilarter, men allikevel er de begge mine helt klare favoritter innenfor innredning. Begge er de elegante og sofistikerte - den ene romantisk, sart men overdådig i klar fransk stil. Den andre i eco stil, med tydelig påvirkning av enkelhet, yoga og østens levesett.
Jeg elsker begge interiører, både med møblene man sitter mykt i og møblene man sitte lavt i, kunst, blonder, skulpturer,speil og sten - ikke minst tanken på å kunne bevege seg i begge stilarter. Man skulle ikke tro at dette er fra samme hus - men det er det! Begge er fra Donna Karan's hus ved stranden i East Hamton på Long Island.
Også Donna Karan's leilighet på Manhatten (over) og hennes feriehus på Parrot Cay på Turks- og Caicosøyene (under) er innredet i den samme enkle stilen, preget av Østen, zen og yoga, som er hennes store interesse.
Møblene på alle tre steder, er designer av Enrico Bonetti fra Italia og Dominic Kozerski fra England som driver Bonetti/Kozerski Studio på Manhatten.
For ni år siden, feiret Donna Karan og Stephan Weiss deres 17 års ekteskap med å fornye sine løfter ved en familieseremoni på Parrot Cay. Hans gave til henne var kjærlighet i en liten eske; en forlovelsesring. Hennes til ham var et vilt, vakkert stykke land, ved siden av villaen de hadde leid. Foran lå en strand med hvit sand som, ved solnedgang, rødmet som en brud.
Weiss døde av kreft, seks måneder senere. Han ba henne love at hun skulle bygge et hus på eiendommen til hvert av deres tre barn. Han forestilte seg det som et fristed der tre generasjoner kunne nyte total anonymitet, men være sammen.
For barna har det blitt en tilfluktssted. For Donna Karan er det et fristed hvor hun reiser for å skape bevissthet.
Det tok henne en stund for å oppfylle sitt løfte. Hun slet med sorg og to ødelagte knær. I 2006, da byggingen var godt i gang, startet hun Urban Zen Foundation, til minne om Stephan Weiss, for å fremme integreringen av Østens healing med vestlig medisin. Tre Urban Zen butikker bidrar til å finansiere arbeidet ved å selge økologiske klær og møbler.
Modellen for arkitekturenpå Parrot Cay, er Begawan Giri, et femstjerners balinesisk kursted hvis skjønnhet blåste henne over ende. Arkitekten er Cheong Kuan Yew, som har base i Singapore.

0 comments:

Post a Comment