Breaking News
Loading...
Friday, January 15, 2010

Info Post
Nydelig og praktisk svensk innredning i fransk landstil. Legg merke til skohyllen og hattehyllen som har like vanger. De gamle hatteeskene og kofferten er et hyggelig innslag på hattehyllen. Det skjønne bordet har stenplate som kan tåle det meste.
Spisesalen på slottet Gl. LiselundMøn, med marmorerte vegger og søyler samt et fantastisk flott gulv som vi drømmer om å lage en dag. Blomsterdekorasjonene i jernkurver er laget av Tage Andersen, og er med vilje satt litt tilfeldig.
Dette kjøkkenet fra det belgiske firmaet Baden Baden står på Noller og min ønskeliste. Vi elsker den gamle stilen med de høye skapene og den sarte lindegrønne fargen - det ser ut som om kjøkkeninnredningen har vært der alltid. Firmaet har forretning i Brussel, hvert kjøkken er unikt og blir designet i samarbeid med kunden.
Har du et hus med mye gulvplass, er denne drømmepeisen en flott inspirasjon. Både peisen og utsikten er jo fabelaktig! Sengen kommer fra Environment Furniture.
Noe av det som tiltaler meg minst, er moderne og et alminnelig 'plain' sofabord. Dette skjønne, lave bordet er like min stil! Bordet er en afrikansk seng som er laget av et enkelt stykke tre. Det ble først forlatt ute i vær og vind, innen det kom inn i stuen hos den italienske kunstner og designer Elsa Peretti (f.1940). Hun flyttet til New York i 1960 årene, hvor hun begynte å designe smykker for topp designere som Halston, Oscar de la Renta, Giorgio di Sant'Angelo og Tiffany. Hennes design er like aktuelle og moderne idag. Inspirert av naturen, skaper Elsa Peretti objekter med organiske former og lukseriøse materialer. "Jeg hater den ulastelige og fullstendige perfekte stil, alt som tilpasset og er ordnet på forhånd," sier Elsa Peretti. "Stil skal være enkel."
Selv om jeg har et praktfullt skatoll som jeg er meget glad for, er dette skatollet er uten tvil mitt absolutte favorittmøbel.
Det store skapet, som er innebygget i en vegg, består av gamle vinduer som danner dørene. Dette er et ønskeprosjekt for spisestuen, så derfor har jeg begynt å se etter vinduer. Jeg er begeistret for måten skapet er laget på - en perfekt måte å få ordentlig plass til glass og andre ting.
Bordet her er laget av materialer fra en gammel brygge.
Vakkert gråmalt og patinert konsollbord med med hengeskap i samme farge.
Franske stemninger
Flott bord av gamle dører fra Alex Janmaat, en hollandsk antikvitets-forhandler og interiørarkitekt.
Kjøkkenet Broby fra Kvänum er i 1800-tallsstil hvor dører og skuffronter er felt inn i innsatsen, noe som gir Broby en følelse at det er laget på stedet.
Broby har 40 millimeter tykke benkeplater i kalkstein fra Kinnekulle. Skålhåndtak og knotter i tinn. Benkeplaten ved vitrineskap er i valnøtt.
Her blandes stilartene freidig. Benk, svenske gustavianske stoler, barokkstol og moderne stoler med kjole sammen med et fransk landstilsbord. Elegant, unikt og lekkert!
Skjønn sittebenk ved spisebordet med tykke sitteputer.
Interiør i herlige julerøde farger fra KA International. Som en av verdens største kjeder innen interiør og innredning kan KA International by på en mengde produkter. Her kan man etter smak og behov sette sammen et utvalg av 850 ulike stoffer. Stoffene kan man kle på en av de 26 sofamodellene, 30 stolene eller 22 puffene som finnes. Og dette er bare begynnelsen. I tillegg kan man få sydd gardiner, lamper, puter og til og med sengegavler for å nevne noe. KA har også egen systue og møbeltapetserer som kan trekke om gamle møbelskatter.
Den lange tallerkenrekken er utrolig flott. Den har plass til meget og med plasseringen høyt på veggen, tar den ikke opp verdifull plass.
Jeg synes det er lekkert når Marcel Wolterinck fra Holland og Axel Vervoordt fra Belgia (under) blander tekstilfarger på stoler som her. Rommet over går i fargene sort, grå, creme og skiffer. Inspirasjon her hentet fra den danske blomsterkunstner Tage Andersen.
Marcel Wolterinck er selvlært designer som startet sin karriere som blomsterarrangør i byen Laren, hvor han åpnet en blomsterforretning sammen med sin kone.
Det ble hurtig lagt merke til hans unike og individuelle kreasjoner og han ble berømt over hele verden som blomsterkunstner, landskapsdesigner, interiørdesigner og for sine store designprosjekter. I dag designer han alt fra møbler til tekstiler og har skrevet mange bøker. Du kan bestille noen av hans og Tage Andersens bøker her.
Axel Vervoordt mikser også farger på stoltrekk og materialer i innredingen. Han er en av verdens mest respekterte interiørdesignere, antikkforhandler og samlere. Den belgiske designers filosofi er enkel: -Gjør mennesker glade; få dem til å oppdage ting i dem selv; få dem til at føle seg hjemme og elske sitt hjem.
Axel Vervoordt's hjem Gravenwezel, er et slott med 50 rom ved kanalen nær Antwerpen. Han elsker alt som er ekte. Hvis det ikke er ekte, vil Axel Vervoord gjøre det ekte!
De flotte barstolene, som er laget av klar akryl, kan du se her.

0 comments:

Post a Comment