Breaking News
Loading...
Monday, February 15, 2010

Info Post
(Favoritt design)
Jeg elsker klassisk og tidløs mote, og den største mesteren på dette området, må uten tvil være Ralph Lauren! Han mestrer den geniale kombinasjonen av klassisk, maskulint, feminint, elegant og sexy og - like moderne år etter år. At hans design samtidig gir en slank linje er jo ikke å forakte, samtidig er det en av hans viktigste genistrek.
(Ready to Wear, Fall 2006/2007)
Ralph Lauren (født 14. oktober 1939)
Ralph Lauren er blitt en legende og av verdens mest sukessfulle og populære designere ved ikke å ha forandret særlig mye, men bare gjort det gode litt bedre enn alle andre.
Dette er et portrett av en amerikansk legende, som har brukt et helt liv på å hylle drømmen om det ekte amerikanske. Det 43 år siden, at designeren Ralph Lauren startet med å produsere slips og i dag, i en alder av over 70 år, står han i spissen for et globalt firma, som omsetter for 4,5 milliarder dollars, han befinner seg trykt på Forbes top-100 over de rikeste amerikanere.
Polo Ralph Lauren er et av USA’s mest sukessfulle motefirmaer noensinne, og i landet uten kongelige, som i stedet hylder sine celebrities som royale, er Ralph en af de mest elskede amerikanere. Da han holdt sitt jubileumsshow i New York, snakket byen ikke om annet og politikere, kunstnere og skuespillere sto i kø for å hylle mannen, som selv sjeldent gir interjuer. Det forhindret dog ikke magasinet Vanity Fair i anledning av jubileet å forsøke og innfange Ralph betydning for det amerikanske.
(Sheryl Crow, Ralph & Ricky Lauren)
»Ralph Lauren er en personifisering av Den Amerikanske Drøm – bare uten kynismen. Ikke siden Walt Disney har en mann fått overtalt så mange mennesker til å kjøpe sin egen personlige fantasi om det perfekte WASP-liv,« skrev magasinet.
Begrepet WASP er en forkortelse for White Anglo-Saxon Protestants, som kulturhistorisk dekker over den intellektuelle hvite høyere middelklasse typisk bosatt i det nordøstlige USA, gjerne New England, Vermont eller New Hampshire. Ralph drøm handler nemlig om det gode liv med sommerhus i The Hamptons, barn på Ivy-league universiteter som Yale eller Harvard og en sorgløs tilværelse med familieverdier i pakt med naturen og den gode smak.
Derfor fant han også på navnet Polo til sitt merke, fordi hestesporten mere enn noe annet symboliserte det liv, han ville kle på folk til. Og det er fullstendig blottet for ironi. Lauren tror fullt og fast på drømmen om den gode amerikanske tilværelse. Eller som Vanity Fair kalte hans prosjekt: »En gjenoppfinnelse av en verden, som aldri har eksistert.«
Ready to Wear, Fall 2008/2009)
Ralph Lauren er jøde og ble født som Ralph Lifshitz i 1939 og vokste opp i den barske New York-bydel The Bronx. Hele Ralph Laurens visjon kan kanskje forklares med litt lomme-psykologi om den fattige jødiske guttens higen etter en kultur, han ikke var arvtaker til, men som han har måtte kjempe seg til.
Siden har han brukt over 40 år på å dyrke tøyet, møblene, husene og alle de andre brikkene, som tilsammen danner bildet - idylliske aura av overklasseliv.
Signaturen til det maskuline tøymerket som har samme navn som designeren er preget av denim. Jeans har alltid vært en viktig del av Ralphs kolleksjoner. Helt siden ungdomstiden har jeans betydd mye for han.
Den da 15 år gamle tøybevisste unggutten søkte igjennom butikkene i New Yorks Bronx på leting etter slitte Levi´s og gamle militærjakker for å få en rå stil, og hans jeans ble varemerke under navnet Polo Jeanswear som ble lansert i 1978.
(Favoritt design)
Ralph Lauren serverer ufortynnet Amerika. Den eneste forskjell er bare, at hans versjon smaker bedre enn orginalen, fordi han har fjernet alt det, som gjør smaken av Amerika bitter, som Vanity Fair bemerket det. I hans verden har tingene nok patina, men det er ikke huller i gulvteppet. Tøyet er klassisk, men det er ikke umoderne. Noe, som er »meget Ralph Lauren«, er en verden full av gamle penger og avslappet stil.
(Favoritt design)
Ralph Lauren har gjennomskuet, at selv om amerikanerne taler mye om diversitet, så vil de ikke ha for mye av det i deres fysiske omgivelser. Og det er gått opp for ham, at man ikke trenger å være republikaner for å ha lyst til å gå kledd som en. Man kan argumentere for, at Ralph Lauren har det til felles med Reagan, Roosevelt og andre konservative politikere, at han har solgt ideen om, at verden er god nok som den er, men at den stadig kan bli litt bedre.
(Jamaica)
Selv den måten han selv lever på er overdådig på en konservativ måte: En elegant leilighet på 5. Avenue i New York, et weekend-gods i Bedford, et landsted ved vannet på Long Island, en ranch i Colorado og en luksusvilla på Jamaica, som han og familien pendler imellom i privatflyet. Heller ikke hans hobbyer stikker ut fra det stereotype bilde av en eldre overklassemann. Han samler på antikke biler og motorsykler.
(Jamaica)
Ralph Lauren og hans kone Ricky, kjøpte sin villa på Jamaica for mer enn 20 år siden. Den ligger på Round Hill, rett ved Montego Bay.
I stuen ble det lagt marmorgulv ble installert i stuen - typisk Ralph Lauren Home. Paret utvidet også pool-området. "The beach house er som å være på en båt" påpeker Ralph Lauren. "Frodigheten på Jamaica er nydelig, luften er svært mild og det føles som et paradis. Det er en naturlighet og enkel livsstil her".
(Jamaica)
"Vi reiser dit så ofte vi kan komme unna og vi lever på terrassen,” sier Ralph Lauren. Han har skrevet en bok om Jamaica, som heter "My Island".
(Jamaica)
Den eksisterende struktur ble revet  ned og erstattet den med et rom med kjempeskjerm og et tilstøtende sittegruppe. For å beholde plantasjens estetikk, brukte paret masse mahogny.
(Jamaica)
Huset ligner et plantasjehus og er bygget i 1950 årene. Soverommet har banana-leaf tepper og moskito nett.

I 1974 ble Mia Farrow, Robert Redford og resten av skuespillerne kledd på i Polo fra topp til tå, da de spilte inn filmversjonen av F. Scott Fitzgeralds roman »The Great Gatsby«.
Kostymene i filmen inkluderte han like godt et par av antrekkene i hans neste kolleksjon. Dermed slo Ralph igjennom til filmstjernene som ikke fikk nok av hans design. Ralph hadde også en finger med i spillet da Diane Keaton laget motehysteri i 1977 med vest og herrebukser i Woody Allen-filmen «Annie Hall». Skuespillerinnen elsket Ralphs klær og dermed fikk designeren lov til å style opp hele staben.
Hollywood har alltid betydd svært mye for Ralph, og han har kledd opp mang en stjerne på den røde løper. I begynnelsen av 2000-tallet hadde designeren en gjesterolle i en av verdens mest populære serier - «Friends» - der han spiller seg selv som Rachels sjef, en av få ganger han har vist seg på skjermen.
(Ready to Wear, Fall 2009/2010)
Da han i 1992 vant The Life Achievement Award af Council of Fashion Designers of America sa skuespilleren Audrey Hepburn i talen til ham, at hun hyllet ham for hans bidrag til amerikansk stil, design og kultur, og »den måte han hadde tilføyd skjønnhet, komfort og drømmer til vårt liv.«







Ralph og hans kone, Ricky, har to sønner: Andrew (født 1969), David (født 1971) og datteren Dylan (født 1974).
Dylan Lauren fikk sitt gjennombrudd på Oprah Winfrey Show i januar 2008. Hennes åtte år gamle sjokolade og slikkeri-firma, med base i New York, har idag så mye suksess, at detailgiganten Target har yttrykt sin interesse for partnerskap.
"Dylan's Candy Bar", i frekke farger og moderne dekor, har butikker på Long Island, i Houston og Orlando. Etter ombyggingen av butikken i tre etasjer på Third Avenue og East 60th Street i New York, vil den bli verdens største slikkeributikk. Firmaet omsetter for 20 millioner dollar.
(David, Ricky, Ralph, Dylan & Andrew Lauren)
I den gigantiske boken, som naturligvis fulgte jubileet, brukes en stor del av plassen på bilder av ham selv og familien. Og hvis det noensinne skulle ha vært skraper i glansbildet av familien Lauren, er det ikke til å se på de mange fotoer fra familiealbummet, som alltid har vært den beste reklamekampanje for Polo.
Andrew Lauren er filmproduser og vil lage filmer som folk flest kan relatere seg til. Hans film "This Is Not a Robbery", som hadde premiere på Tribeca Film Festival i april, er en dokumentarfilm om J. L. “Red” Rountree, som ble en seriebankraner i en alder av 86 år og som døde i fengsel i 2004.
Da han var tyve, finansierte han seg selv som skuespiller og så opp til mennesker som brukte mange hatter: Robert Redford, Warren Beatty, Steve McQueen and Orson Welles.
David Lauren og kjæresten Lauren Bush. Han er leder for Polo Ralph Lauren, hun er niese til President Bush, har studert motedesign og arbeider for Elite Model Management. Hun har gått modell for Tommy Hilfiger, Abercrombie & Fitch, Gai Mattiolo and Isaac Mizrahi og vært på forsiden av både Vogue og Vanity Fair magazine.
Broren Jerry (som samtidig med Ralph og deres to andre søsken forandret navnet Lifshitz til Lauren i 1955) har i mange år vært Vice President i Polo-dynastiet, og fikk til sin 70-års fødselsdag for nylig en Bentley av sin designer-bror. Og selv om Ralphs egen barndom var beskjeden, sendes det i boken vakre tanker til foreldrene. Naturligvis, når Ralph Lauren er historien om amerikanske familieidealer.
Inspirert av fargene, duftene og livet på sin Colerado ranch, presenterer Ricky Lauren et "dikt" og enestående hyllest til sjelen og livsstilen på sin ranch og fra regionen rundt med denne praktfulle boken. Hun åpner døren til familiens kjøkken og deler sine kulinariske hemmeligheter, oppskrifter som har gått i arv, hennes favoritt-westernretter og deler sine dekorasjonsteknikker for den perfekte bordsetting og atmosfære. Boken omfatter også hennes originale fotografier, kunstverk og familiebilder. Boken "The RRL Ranch Cookbook" ("Cuisine, Lifestyle, and Legend of the Double RL Ranch,"), illuminerer historien om regionen og Lauren familien's Double RL Ranch. Boken er på 280 sider og har over 150 fotografier.
Ricky Lauren er terapaut så vel som en dyktig forfatter, fotograf og maler. Hennes første bok, Safari, en fotografisk fortelling fra hennes reiser på tvers av det Afrikanske kontinent, utkom i 1989. Ricky Lauren’s opplevelser på Jamaica gav henne inspirasjon til hennes andre bok, My Island som utkom i 1995. Hun har også publisert to bøker for sin familie; The Children’s Book & Rudi & Grete.
(Ralph Lauren Flagship Store, Madison Avenye, New York)
Ralph Laurens fire butikker i New York, som ligger på Madison Avenue over et helt gatekryss mellom 71. og 72. gate. Dette er flaggskipet til Ralph Lauren. Her er RL til babyer, barn, menn og kvinner, der er Home-kolleksjonen med møbler og tekstiler, og meget annet med Laurens navn på. Det eneste på hele blokken, som ikke er inntatt av firmaet, er St. James Church, hvilket i seg selv er med til å fullende WASP-billedet. Der er ikke mye tøy i vinduene, men valget av opulente lærmøbler, fotografier og andre overklasseting tegner et bilde av livet, som de fleste gjerne ville ha en bit av. Selv maling lager Ralph Lauren, så man kan male med Ralph Lauren paint i farger som grey flannnel, suede, river rock og duchesse satin.
Ralph Lauren har altid vært innovativ: tidlig på 80-tallet startet han å lage håndklær, glass, møbler og mye annet til hjem og fritid. Dette var lenge før noen av de andre store designere prøvde seg på andre områder enn klær og vesker.
I 1989 opprettet Ralph et forskningsenter til bekjempelse av brystkreft, og han har blant annet solgt rosa t-skjorter med polomerket Pink Pony som fikk ekstra stor oppmerksomhet da de ble vist i serien «Sex and the City».
Det var ikke Ralph Lauren, som oppfant hverken den stripete botton-down skjorte, cashmere-pulloveren eller polo-genseren, men det er hans versjoner, som etterhvert er blitt prototypene på klassisk og tidløst tøy. Faktisk har Lauren forandret moten ved ikke å forandre på noe som helst. Han har forsøkt å overbevise verden om at den var bedre, hvis verden hadde mindre kanter og var mere som den alltid har vært. Han byr ikke på noe revolusjonerende nytt, men er mesterlig god til å markedsføre det gamle og gjøre det attraktivt.
(Ralph Lauren Store, Tokyo, Japan)
Drømmen har i hvert fall spredd seg. Og hvis Vanity Fair har rett i at Ralph Lauren er konsentrert Amerika, så må man gi ham, at man ikke tenker på USA som landet, som valgte Bush til president, når man går inn i en Polo-butikk i USA, Australia, Belgia, Chile, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan. Korea, Nederland, New Zealand, Panama, Russland, Spania, England eller Venezuela. Snarere som landet, der stadig drømmer en drøm om at alle kan bli rike, eller at man i det minste kan kjøpe seg til å se rik ut.
(Ralph Lauren Store, Moskva, Russland)
For selv om de ekte rike også går i Ralph Lauren, så kan alle være med uten at merket av den grunn blir devaluert. Og det er et nærmest genialt markedsførings-triks, at man kan selge bildet av overklassen til massene uten å utvanne det for dem, som i sin tid malte bildet. Ralph Lauren har på den måte fått aristokrati til å likne demokrati. Og finnes det noe mere amerikansk enn det?
(Ralph Lauren Store, Milano, Italia)
Den allsidighet som Ralph har vist i sin innsats for amerikansk design og på andre viktige områder er årsaken til at han ble hedret for sine 40 år i bransjen. Oprah Winfrey overrakte utmerkelsen på den aller første American Fashion Legend Award.
(Ralph Lauren Store, Buenos Aires, Argentina)
I dag har Ralph Lauren mere enn 35 boutiques bare i USA. 23 bærer Ralph Lauren's "Purple Label", inkludert Atlanta, Beverly Hills, Boston, Charlotte, Wisconsin Avenue, Chicago, Costa Mesa, Dallas Denver, Honolulu, Houston, Las Vegas, Manhasset, New York, Palm Beach, Palo Alto, Philadelphia, Phoenix, San Diego, San Francisco, Short Hills, Troy, Orlando, Florida, Naples Florida, og Washington DC.
Interiørkjeden Ralph Lauren Home har 15 butikker.
RL Magazine omtaler bl.a. Architectural Digest's nye bok; "Inside the World’s Greatest Homes". En av boligene er Lysøen, Ole Bull's hjem i Bergen.
Nettopp fiolinisten Ole Bull er ganske interessant i denne forbindelse, fordi det er utrolig mange likhetspunkter mellom Ralph Lauren og Ole Bull: Som Ralph, hyllet Ole Bull drømmen om det amerikanske og feiret store triumfer. Han var en innovatør og et markedsføringsgeni. Og liksom Ralph hadde han skapt seg en stor formue, levde et eventyrlig liv og var han elsket av amerikanerne. Også liksom Ralph Lauren, omgav han seg med de rike og kjente; som flere svenskekonger, tsaren i Russland og dronningen av Spania, han spilte også for Abraham Lincoln i USA.
Liksom det er hevet over enhver tvil at Ralph Lauren er en mester innenfor fashion, er det også hevet over enhver tvil at Ole Bull var en mester med buen.
Du kan lese mere om Ole Bull her.
(Ralph Lauren Home Collection: Hither Hills Studio)
(Ralph Lauren Home Collection: St. Germain )
(Ralph Lauren Home Collection: American Summer)

0 comments:

Post a Comment