Breaking News
Loading...
Wednesday, January 20, 2010

Info Post
Skandinavia har en følelse for naturens former som verken urbanisering eller industrialisering har greid å påvirke.
Stadig flere av oss ønsker en bedre fremtid, og ser at dette må skje gjennom organisk mat, biodrivstoff, håndverk, solenergi mm. Det er dette som er realistisk tankegang i dag, det er ikke nostalgisk og overdrevent romantisk som skeptikerne vil ha det til.
Trendpanelet kaller det en ny æra, og at vi ser starten på en revolusjon i form. Naturen imiteres og organiske former etterlignes. Man går i naturens fotspor når møblene utvikles. De organiske formene sniker seg fram, gir en følelse av velvære og er svært fremtidsrettet.
En stor hul trestamme er omhyggelig blitt pusset og polert på utsiden men etterlatt rå på innsiden som en påminnelse om dens naturlige status. Trappen og bordet er også polert tre.
Ubehandlet og behandlet: den luksuriøse overflatebehandlingen på bordet og benkene blir fremhevet av det ubehandlede stykke tre som er montert som en skulptur. Søylene er også laget av ubehandlet tre og lysekronen er laget av vevde bambusfeller.
Det er som om vi er kommet inn i en egen eventyrverden - et stykke norsk gjendiktet natur, et ekko av noe norsk og ekte, av noe vi lengter ut til. Luften er fylt av sildrelyder, som om en bekk munnet ut i tjernet like ved. Nei vi er ikke på nattbading i Nordmarka. Vi er på spa - i toppetasjen på Grand Hotell i Oslo.
Bak de vakre hvite bjerkestammer ligger bassenget som er inspirert av Kittelsens tegning av det mørke skogtjernet.
I en åpning i bergveggen av skiffer åpner det seg et gløtt mot bassenget og hvilesonen bak bjerkestammene. Her holdes flammen levende i et enkelt fat fylt med rundslipte stener.
Gang på gang viser naturen oss at dens egne materialer gir det flotteste resultat!
Denne hytta på Kvitfjell har kjøkkenelementer fra Ikea, hvor elementene har fått fronter fra en gammel låve.
Her er resultatet... materialene fra den gamle låven har kommet til sin rett igjen og passer flott på en hytte.
Hvem sier at hyller nødvendigvis må være glatte og sterile? Ukantet villmarkspanel er nok ikke tenkt for baderomsbruk - men det er flott! Gi overflaten en omgang med pussemaskin før de tones med beis. Den vil trekke ujevnt, men det bare understreker det rustikke. En omgang olje til slutt beskytter mot fuktighet.
Sink er et materiale som får en vakker patina ved bruk. Her er det brukt rundt dusjen.
Organisk fra topp til tå...spise-/arbeidsbenken er rått og flott.
Den vakre bakeovnen med dobbel funksjon, perfekt til baking av brød og oppvarming av kjøkkenet.
Donna Karan's hjem i East Hampton er, etter min mening, den organiske stilen på sitt beste.. Italienske Enrico Bonetti og engelske Dominic Kozerski, som eier Bonetti/Korzerski Studio, har stått for design av huset og møblene.
Det perfekte hvitvaskete askegulvet, med brede planker, er fra det amerikanske firmaet Ebony and Co, som også har butikk i København.
De organiske tingene passer godt i interiøret. Stolene av gevirer er kanskje ikke så gode å sitte i, men meget dekorative som et element i rommet. Det flotte bordet er en god ide til hytta eller hjemme og ikke vanskelig å kopiere.
Mere flotte ideer til en hytte...
Tekstilreklame fra Lexington med skjønn seng av bjørkestammer. Stolen er laget av hasseltre.
På dette soverommet skaper de gigantiske slyngende vinplantegrenene, som er blitt helt stive, en strukturell bakgrunn for det enkle sengetøy og plankegulvet. En tradisjonell indonesisk bambus og gresstak-konstruksjon er klart synlig.
Igjen en tekstilreklame fra Lexington med en seng i rå naturmaterialer. Den praktfulle sengen med bord er laget av hasseltre. Sammen med skjønne bomullsstoffer og reinsdyrskinn, er den midt i blinken til f.eks. hytta på fjellet.
Dette spabad i Sveits bruker også bjørkestammer som skillevegg.
Igjen et tradisjonelt indonesisk bambus- og gresstak. Her er det den høye papirlampen og den gedigne benken, som blir benyttet til hodegjerde, som gir en strukturell bakgrunn for det enkle sengetøyet og plankegulvet.
Bjelkene og treplankene på veggene er gode eksempler på organisk interiør. Dette, samt peisen og plasseringen av den samt det flotte bordet, gjør dette til et rom man trives i.
Betagende lunt og deilig rom med en gammel dør som bord og peis som tre på utsiden.
Bygg en dusj i hagen! Den skjønne skifferveggen skaper en attraktiv avsperring og det moderne dusjhode på bakveggen gir et elegant utseende. Hyllen i hjørnet gir en fin løsning til avsettingsplass - en eller to mere under, ville kanskje ikke vært dumt.


Japansk-inspirert bad med vaskeplass og badekar med småstensmosaikk, noe som gjør at det føles som at stå ute med en balje å vaske seg.
Badekaret – ofuro – er en umistelig del av de fleste japanska hjem. En dusj anses bare å befri kroppen for støv og skitt mens et badekar også gir sjelen rengjøring.
På et elektronisk panel kan man trykke inn den ønskede temperatur og vannmengde – helst ikke under 43 grader, vannet bør være meget varmt for å oppnå katharsiseffekten (ordet katharsis kommer fra gresk og betyr renselse).På badet er vegger og gulv også belagt med småstensmosaikk.
Mosaikken var mye mere vanlig før enn nå, men vil man ha den flotte effekten, skal det gjøres på følgende måte: Man pensler et lag lettløselig betong som er blandet med småsten på betongveggene. Når veggen er tørket skyller man bort lettbetongen med en vannslange og kun stenene blir tilbake.
Afrikansk treskulptur
Et stort stykke bark er benyttet som bakgrunn til forskjellige dekorasjonsobjekter.
De grove panelene på vegger og gulv og de store bjelkene i dette rommet, gir et rått og ubehandlet inntrykk som gir perfekt bakgrunn for det lekre baderomsinteriøret fra Duravit, designet av Philippe Starck.
Kasser med lokk av drivved fra Gotland.
Design: Anki Gneib/Arvesund.
Kilde: Photograph Helen Norman
Kilde: BoBo Intriguing Objects

Innbydende velværeplass med heller på bakken og mur av natursten. Badekarets tresokkel er skåret ut så badekaret passer perfekt i og avsettningsbordet er en ubehandlet trestamme uten bark.




Eco-graffiti prosjektet kalt Mossenger, er startet av El&Abe, som er et design-samarbeide mellom de to engelske jentene Eleanor Stephens og Anna Garforth. De er spesielt opptatte av menneskets fremmedgjøring av naturen.
De arbeider med naturlige, levende materialer i 3D skala, hvor de håper å oppmuntre mennesker til å lytte til naturens stemme og finne inspirasjon i den. Deres første prosjekt er Mossenger, som er vakker levende graffiti-ord på murvegger.

0 comments:

Post a Comment