Breaking News
Loading...
Tuesday, January 4, 2011

Info Post
Det finnes ca. en halv million hytter og fritidshus i Norge, noe som er mange i forhold til befolkningsantallet; det er kun dette nordlige hjørnet av Europa som har denne eksklusive mulighet til å bytte et stressfylt byliv mot avkoblende land-/fjelluft. De fleste av Norges fritidshus er bygget gjennom den siste 40 år og er forskjellige i størrelse og stil. Stilen er oftest rustikk og tradisjonell.
Hyggelig forann den sprakende peisen. Interiøret er rustikt med massive bord og store sofaer, lenestoler og mange puter til å hvile seg mot, etter dagens tur på fjellet. Møblene er fra Slettvoll, bords­lampene Phara fra BlueNature. I vinduet finnes ytterligere sitteplasser og over peisen våker et jakttrofé.
Husets planløsning er åpen og sjenerøs med 200 km boareal. Tømmerstokker og annet nytt trevirke er beiset for å se ut som de er gamle og litt værbitte. Kjøkkengolvet i forgrunnen er av gamle eikeplanker fra Holland, og bordet er, liksom mye av innredningen, spesial­laget. Taklampen Triton er fra BlueNature.
Bordlampen Man­grove, fra BlueNature, bidrar til den rustikke følelsen.
Senger og oppbevaring er bygget på stedet som en del av innredningen. De gamle kaukasiske sumak-tekstilene lyser opp den ellers duse fargesettningen.
En stenkule med jernring holder døren på plass.  
Skiferen ved inngangspartiet er flott til det rustikke interiør i hytta.
I sov­erommet er både hengende gardiner og rullegardin som er vevd i fargerike plantefibre. Legg merke til at himmelsengen er festet til taket. Kisten er fra Artwood og taburetten er fra BlueNature.

Panoramavinduer med utsikt til fjellet og dalen. Utvendig er huset behandlet med jernvitriol som både beskytter treet og gir det naturtilpassede fargen.
Kilde: Sköna Hem

0 comments:

Post a Comment