Breaking News
Loading...
Friday, January 7, 2011

Info Post
Den svenske designeren Gudrun Sjödèn har sitt sommerparadis i Stockholms skjærgård. Her finner hun noe av sin inspirasjon til å lage sine fargerike klær og tekstiler.
Hennes første butikken ble etablert i Stockholm i 1976. Gudrun Sjöden har beholdt stilen fra tiden med frihet og åpenhet. Tekstiler for mote og hjem med en blanding av enestående friske nordisk stil og motiver fra India, Guatemala og andre steder.
I Stockholms skjærgård, langt fra maset i hovedstaden, omgitt av en utsikt til naturen, trekker Gudrun en uendelig kilde av inspirasjon til å tegne sine kolleksjonet. Her tilbringes hver weekend samt mandag, en dag hun kaller sin «kreativ dag".
Nordover fra Stockholm, krysses flere mil med vakkert landskap av skog og fjord. Hytta, som ligger på en øy, er typisk nordisk med malt treverk på fasaden og godt integrert i landskapet. Hytta er fra 1897 og var en tradisjonell fiskehytte Da ekteparret overtok den i 1970, var det ingen vann eller elektrisitet.
Gradvis, fikk paret mer komfort til hytta. Likevel er det bare ti år siden de bestemte seg for å installere elektrisitet og rennende vann! Men stedets sanne sjel er fortsatt intakt. Gudrun og hennes mann er, som de fleste skandinavere, ivrige miljøvernere. Tregulv og trevegger skaper en varm atmosfære. Overalt står vinduene åpne ut til hagen, noe som gir en følelse av liv både ute og inne. Ingenting overflødig eller unyttig rot kommer inn her.
Innvendig er det malt med mønster fra folkekunsten. De lyse sterke fargene ble en gang brukt av befolkningen på landsbygda, mens borgerskapet brukte mer nøytrale fargetoner som grått, hvitt, lyseblått, hele paletten i den gustaviansk stil. Ønsket var å benytte rikdommen av farger og mønstre arvet fra den svenske kultur. Når man reiser mye, ser man også at disse motivene finnes over hele verden, både i Øst-Europa, Sør-Amerika, Guatemala ... og alle uttrykker den samme rikdom, lykke og håndlagde skjønnhet...
Gudrun har en lidenskap for hagearbeid, og her gleder hun seg over å kunne dyrke sin favorittblomst: Columbine, en liten og delikat plante med klokkeformede blomster.
Hver dag lager hun buketter som legger til et snev av poesi i innredning. Dette fargerike universet er desidert Gudrun. Som et pust av frisk luft og lykke. Her synes tiden å stå stille ... man føler seg i harmoni med elementene, nyter de enkle tingene som gir det ekte uberørte og sjenerøse.
 






Sources: Campagne Décoration

0 comments:

Post a Comment