Breaking News
Loading...
Friday, January 7, 2011

Info Post
Vi har begynt å snakke om å kjøpe hytte her hos oss, så iveren er stor for å finne inspirasjon og ideer. Etter å ha funnet bilder fra denne hytta på Geilo, er det for min skyld ikke nødvendig å lete mere. Her er (nesten) alt perfekt - akkurat slik jeg vil ha det :)
Stolen ved siden av peisen på kjøkkenet er et yndet sted for tilskuere til matlagingen. Fra kjøkkenet ses deler av stuen og peisen der inne, som er lik peisen på kjøkkenet. Her er det helheten som råder.
De grågyldne veggene som er beiset, bidrar til den lune atmosfæren. Ideen er, at det ikke skal synes at vegger og gulv er satt inn med noe; det hele skal se helt naturlig ut.
En kombinasjon av tømmer, liggende og stående panel bidrar til å dele inn rommene. Her ønsket man en åpen løsning, men at noe visuelt skulle dele hytta inn i de forskjellige sonene. Gulvene består av bred eikeplank. Herdins vannbeis i ymse toner ble blandet sammen og tilslutt påført samtlige vegger og gulv. Neste behandling besto i å påføre en olje for å forsegle beisen. Resultatet ble fantastisk!
På kjøkkenet brenner det på peisen, mens selvskutt fugl tilberedes på den romslige kjøkkenøya. Hytta har gasskok og istedet for avtrekk midt i rommet, ble det innstallert avtrekksvifte i benken ved siden av koketoppen.
Gangen er en sjarmerende opplevelse i seg selv. Selvlagd og orginal knaggrekke av reinsdyrgevirer og samme materialer som er brukt til peishettene, henger rett innenfor døren. Dels til pynt og dels til nytte. På gulvet ligger de samme kalksteinsflisene som på badet.
Skifferflisene i gangen er et godt valg fordi det blir mye tråkk ut og inn med tunge støvler både sommer og vinter. De beisede vegger og tak gir en lun stemning, dører og gerikter er behandlet på samme måte som veggene, slik at helheten ikke brytes. Fra gangen går man ned i kjelleren eller opp i stuen. Stoffet på sofabenken er fra Mulberry. Gamle ski pynter i rommet og skaper en fin kontrast til de sort/hvite bildene på veggen. En kombinasjon av tømmer, liggende og stående panel bidrar til å dele inn rommene.
Naturen rundt hytta brukes flittig, sommer som vinter. Blandt annet til jakt og fiske, noe som preger interiøret.
Lunt og varmt på alle kanter og med utsikt ut i det fri eller inn i peisen - her er det ingenting som skjemmer, ingenting som forstyrrer. Alt bare smører sinnet.
Det gamle tømmeret rundt de like peisene i hytta, er fra en gammel fraflyttet og nedlaftet låve. Er man heldig, kan man finne drivtømmer på stranden. Basen og vangene på peisene er tørrmur med Ottastein.
Gardinene i stuen er paisleymønstret og henger på en tynn jernstang og har en kant med brun speilfløyel nederst.
Den fantastiske bjørnen opptar et helt hjørne av stuen, men den virker helt hjemmer der. Det nydelige gamle framskapet er fra Numedal. Fargene i skapet plukker opp fargen i sofaen. Her er det lagt vekt på å finne møbler som kan overleve flere trendperioder. Det er viktigere å finne roen blandt tingene, enn at de skal være nyeste trend.
Et vakkert gammelt bord med stakelamper mot veggen som er behandlet slik at den ser ut til å ha eldet gjennom generasjoner. Et gevir pynter opp og gjør inntrykket komplett.
Den flotte blandingen av hyggelig kjøkkeninnredning og industriell vannkran i kjøkkenvasken, er kontraster som fremhever hverandre. En nisje til kurver bryter skapsrekken.
Et romslig og lyst kjøkken med flott utsyn ut mot den frie natur. Kjøleskap og fryseskap er innebygd, så det ikke bryter flyten i interiøret. Det er plass til mange rundt bordet og Windsor-stolene bryter den stramme kjøkkeninnredningen og det stramme bordet. Overskap er valgt bort og istedet er det brukt åpne hyller. Håndtakene på skuffer og skap er mørkebrune lærremmer festet med møbelspiker. Det samme prinsipp går igjen på samtlige skap også på soverommene.
Benkplatene på kjøkkenet er i heltre eik, satt inn med den samme beis som går igjen på vegger og gulv i hele hytta.
I barne-/gjesterom er sengene laget høye slik at naturen innlemmes i de første inntrykkene en tidlig vinter- eller høstmorgen på fjellet. Her er det snekret skuffer under vindu og senger, som gir ekstra plass til tøy.
Sengen er bygget høy for å kunne se ut i fjellheimen uten anstrengelser. Sengeskjørtet og hodegjerde gjør sengen ekstra fin og samme stoffet er brukt i gardiner. Disse har også fått en bred kant nede av muldvarpfarget fløyel.
Badet er holdt i samme rustikke stil som resten av hytta. Vegger og innredning har fått samme behandling med beis og olje. Kalksteinsflisene på gulvet er 40x40 og inne i dusjen er det mosaikk. Legg merke til mattene av tre forann vaskene.

0 comments:

Post a Comment