Breaking News
Loading...
Friday, January 14, 2011

Info Post
Det er en glede å kunne vise dette vakre våningshuset, som er så befriende fri for den hvite romantiske stilen.
Hvitt har vært fremme i mange år nå og det er utrolig flott og elegant! Men her i bloggverdenen kan det pusse-nusse romantiske virkelig bli for meget av det gode!
Det finnes så klart noen meget dyktige innredere, men jeg tenker ofte på hvor mye kopier og lite personlighet det er innenfor stilområdet. Og hva med menneskene - ikke minst barna - flekker på sofa eller teppe, passe på ditt og passe på datt...
Dette vakre gamle huset i rustic nature-stil har sjel og gir følelsen av varme og hygge. Atmosfæren, de robuste, ekte og slitte materialene får en til å slappe av - her kan man gå inn med sko, her gjør det ikke noe om bordet får et skrap, her er det kreativitet, her er virkelig "det gode liv"!
På dette kjøkkenet har en stilsikker hånd blandet brukte og nye elementer, og resultatet er personlig og enestående.
Interiørdesigner Grethe Aagesen er mester for innredningen av kjøkkenet og resten av våningshuset. Gjennom firmaet Symbiose Design arbeider hun spesielt med kjøkken, hvor hun bygger opp innredningsløsninger ut fra gamle skap og materialer blandet med nytt.
Viktige faktorer for innredningen var å skape en god og lun atmosfære der ikke alt var strømlinjeformet, men spennende, robust og lett tilgjengelig. Hytta skulle være til for å brukes og trives i. Et sted hvor også gjester kan føle seg hjemme.
Vegg- og benkehyller har fått stå åpne slik at dekketøy blir dekorative elementer i innredningen. Blandingen av slitte og «levende» teksturer i gamle materialer gir sammen, og i kontrast til nye og moderne materialer, et mangfold og særpreg.
Den tradisjonelle skuffeseksjonen er byttet ut med kurver for bestikk, og når det skal bakes legges en større baksteplate på benken.
Bak komfyren er det montert plate i beskyttende glass mot tømmerveggen.
Bordet i stuen er laget av en gammel dør som har tilhørt huset. De kraftige stokkene som er brukt til bordben er funnet på Hardangervidda.
Hyller lagd av gamle materialer og åpne skap med fargerike glass, dekketøy og kurver med bestikk får stå som dekorative innslag i innredningen. Ting skal stå fremme og være i bruk.
Selv er interiørdesigneren glad i å blande alt hun har av kopper og glass, og mener variasjon gjør et hjem særegent.
– Han man én stil passer alt sammen, selv om ting er forskjellige. Og vi må jo ikke alle være like, understreker hun.
Platen til en gammel høvelbenk er lagt på toppen av et gammelt skap.
Spisestuen er sjenerøs og romslig med plass til mange rundt bordet. Stolene, som eierne har funnet på låvesalg, er blitt pusset og skrapt for maling. Lysekronen er laget av gammelt jern og er tegnet av mannen i huset.
De gamle vinduene ble erstattet med nye, større og flere vinduer. Fusjonen mellom husets form, bygd opp av vakre, gamle tømmerstokker, og de moderne, stramt inndelte vindusfeltene, er blitt et vellykket møte mellom ny og gammel tid.
Gammelt treverk har friskt og modig blitt satt sammen med moderne materialer med innslag av rene flater og stramme linjer. Satt sammen på nye og spennende måter, er innredningen i hytta et frodig oppkomme av ideer, kontraster og skjønnhet.
Spennende og harmonisk materialmiks med gammel svartovn i jern side om side med en moderne oppvaskmaskin. Den vedfyrte svartovnen gir mulighet til å både koke og bake på gamlemåten.
Mot muren av bruddskifer og røffe og rustikke møbler i tre, danner material-og og møbelmiksen et frodig og vellykket personlig uttrykk.
Høyt oppe i dalsiden, med utsikt over fjellheimen, reiser det seg en stolt og vakker gammel værbitt bygning. Den er blitt flyttet fra museet i Tresfjord i Møre og Romsdal, og etter å ha blitt tatt ned to ganger og så satt opp igjen, har det gamle våningshuset nå kommet på plass som familiens hytte.
Detaljer
Kilde: Symbiose Design - Photo: Per Erik Jæger

0 comments:

Post a Comment