Breaking News
Loading...
Friday, February 19, 2010

Info Post
Når man går opp den smale tettvokste stien, kommer huset langsomt til syne blant ville roser, furutrær og einerbusker. Ved første øyekast ligner det en finca med dype røtter i øyas tradisjonelle arkitektur, men etterhvert som man nærmer seg, framstår huset som alt annet enn tradisjonelt. Det summer av eventyr og den maritime inspirasjon springer i øynene. Ekte landlig idyll på nordsiden og skarp moderne arkitektur på sydsiden. Dette var hovedtanken bak det spanske feriehus (finca) som er tegnet i Paris og oppført på Ibiza.
I designstoler av tre, kan man slappe av i skyggen under seilet av stoff.
På den midterste etasje ligger soverom og baderom side om side med utgangen til en stor felles terrasse, som er innredet med hvitkledde stoler designet av Philippe Starck.
Den store terrassen strekker seg fram mot havet som stevnen på et skip. Det er rett før man kan se huset la trossene gå å kaste seg lystig ut i Middelhavets bølger for å ta på oppdagelsesreise til fjerne kontinenter.
Poolen gir med sitt overløp en illusjon av, at vannet går ut i ett med Middelhavet. Betongen har fått en fargetone som forsterker vannets nyanser.
Poolen er kjørlig og innbydende. Ved å heve tilbakeløpet over vannflaten, skapes en ennå mer eksotisk stemning.
På nordsiden er hagen både grønn og frodig på tross av den nådeløse solen.
Middelhavsstemningen forsterkes av de rå murene og skyvedørene med lameller er både estetiske og funksjonelle.
Øverste etasje er innredet med et stort rom i lyse farger, noe som utskiller seg fra den klassiske finca-stilen.
Kilde: BE

0 comments:

Post a Comment