Breaking News
Loading...
Thursday, February 9, 2012

Info Post
Prinsippet om likhet er viktig for danskene. Dette bildet, fra i nærheten av København, viser et av de verste eksempler på dette. Jeg hater den formen for likhet, minner det meg hvordan det var i Russland og andre kommunistiske land før - og kanskje til og med i dag. Men at det også vises klart her i Skandinavia, er virkelig skremmende.
EU har noe av det samme likhetsprinsippet. I 2004, under Anders Fogh Rasmussens tid som statsminister i Danmark, hadde landet formannskapet i EU. Fogh Rasmussens hovedoppgave var da å få utvidet EU med en rekke nasjoner i Øst- og Sentraleuropa. Ettertiden har vist, at hans hovedoppgave var å sikre sin egen framtid... idag innehar han stillingen som generalsekretær for NATO, en stilling, som er den høyeste oppnådd av en dansk politiker.

Fogh Rassmussen fikk sin høye stilling, men hva fikk Skandinavia og andre land i Europa, som hadde nok arbeid til alle sine innbyggere og hvor tingene gikk godt? Vi fikk rekke nasjoner fra Øst- og Sentraleuropa, hvor enormt mange var så fattige, bl.a. etter kommunismen, at de ikke engang kunne klare seg selv. Alt skulle gå så fort og alt skulle bli så bra...det ble satt for små krav eller ingen krav i det hele tatt til disse landene.
Et godt eksempel er Hellas, som kom fram med budsjetter som var langt fra sanneheten og som ikke stemte med virkeligheten.  
I dag ser vi resultatet, både av kommunismen, men ikke minst av EU. Krisen innenfor EU-landene er gedigen, så stor, at et rikt land som Danmark er på full fart utover stupet.  

Regjeringen i Danmark, som allerede er døpt ’FARVEL-regjeringen’; en rebus sammensatt av partienes bokstaver, liker bedre å ha regjeringsmakten enn å regjere Danmark bort fra den verste krisen - ikke at de er istand til det heller. De har ikke holdt noen av sine valgløfter og strategien er blitt at de annullerer de fleste valgløftene.
Arbeidsledigheten er verre enn verst, eurokrisen vokser dag for dag, og bunnlinjen i dansk økonomi må skrives med stadig mer røde tall.
Den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt og hennes enorme entourage av juniorministre, har ikke satt så meget som én eneste fremadrettet dagsorden. Den politiske goodwill, som en ny regjering har, ble omgående sløst bort.

I 2007 ble 14 fylker omgjort til 5 regioner i Danmark. Regionene er folkevalgte administrative enheter hvis hovedoppgaver er sunnhetsvesenet, regional utvikling og drift av en rekke sosiale institusjoner. Da Danmark er et bitte lite land, har denne omleggingen vært mulig, selv om mange dansker er meget misfornøyde. I Norge har vi et mye større land og en helt annen befolkningsstruktur, noe som gjør at en omlegging etter dansk mønster, vil være katastrofal!

I 2008 hadde Danmark null kroner i gjeld, idag har de mer enn 300 milliarder. Forleden leste jeg om etniske danske familier med små barn som måtte bo på gaten. De har mistet sitt arbeid, de får ikke hjelp fra det offentlige og banken har tatt hjemmet deres. Jeg leste også at Danmark i dag har Europas dyreste dagligvarer.
 
Krisen i Danmark har først nå startet ordentlig opp og landet er på vei inn i en ny virkelighet. Effektene av EU medlemskapet og den alt for store innvandringen av arbeidsløse, tiggere og forbrytere som trekker til Skandinavia fra hele Europa (og andre deler av verden), samt den globale arbeidsfordelingen med produksjon i Asia og servicearbeidere fra Østeuropa, kan for alvor føles i danskenes hverdag.
 
Aldri har danskene vært så mye imot EU og Euroen. Hele 65 % er imot eurosamarbeidet. De fleste dansker er også blitt negative til den Europeiske Union. Bare 7 % av danskene er positive.

Danskene er gjennom flere år blitt kåret som verdens lykkeligste folk. Det er jo en tankevekker, at forbruket av lykkepiller samtidig er steget med 96,2 % de seneste årene.

Hvis Danmark skal komme styrket ut av krisen og Norge ikke skal havne i den samme bunnløse krisen, krever det et fundamentalt oppgjør med den fatale forestillingen om, at det bare er banker, boliger og byråkrater som kan drive samfunnsøkonomien fremover.
Men mest av alt, trengs en fundamental snuoperasjon fra den Europeiske Union, vi må si nei til EU,s regler og lover, nei til EU's maktmissbruk, nei til Euro valuta samarbeidet og ikke minst, en revurdering av den feilslåtte Schengen avtalen, slik at det igjen blir en ordinær passkontroll mellom medlemslandene.

Den historiske hemmeligheten bak den skandinaviske velferdsmodell har vært en enestående kombinasjon av et solid folkelig fundament av utdannelse og en aktiv offentlig sektor, som har gjort det mulig å få så mange som mulig inn på arbeids markedet. Dette enestående for Skandinavia er stadig viktig, men i dag handler utfordringen om å få de "tunge" unge til at ta en praktisk yrkesrettet utdannelse, og samtidig få med den siste fjerdedelen, som er falt ut av jobbmarkedet i løpet av den siste generasjonen, med inn på arbeidsmarkedet igjen. Bunnen må løftes opp - det må igjen bli attraktivt å jobbe i service- og håndverksyrker.

Det er blitt/blir brukt millioner av kroner og enormt med tid og ressurser til å finne på finere titler innenfor service- og håndverksstillinger. På samme måten foregår det et enormt sløseri på å finne nye navn og titler, nye logoer, omprofilering osv.osv. innenfor kommunesektor, region/fylkessektor og departementsektoren. Også innenfor bank- og finansverdenen har dette foregått i stor stil. Et godt eksempel på dette er Den Norske Bank:
Arkitektfirmaet Snøhetta fikk oppdraget med å designe den nye logoen for banken fra "DNB NOR" til "DNB". Banken betalte den nette sum av 17 millioner kroner for logoet. Og hvem betaler så for det... jo vi kunder naturligvis. Ikke bare er det toppen av sløseri, logoen er også toppen av smakløshet! - Jeg skulle laget den på et par minutter - til og med helt gratis for Den Norske Bank.

Den nylig offentliggjorte Europautredningen, viser at Norge netto betaler nærmere 3,5 milliarder kroner til EU. Det innebærer at Norge betaler 89 euro for hver innbygger, selv om vi ikke engang er medlem av EU, men av EØS. Dette er mer enn Frankrike og Italia betaler, som begge er medlemmer av EU og som begge skulle betalt mye mer enn Norge. Frankrike betaler 86 euro pr. innbygger, mens Italias betaler 75 euro pr. innbygger.
Danmark betaler netto rundt 7 milliarder kroner til EU, noe som er mer enn både Storbritannia, Sverige, Holland, Østrike og Tyskland. Årsaken er at disse landene har forhandlet seg til store rabatter i EU.

Gjennom EØS-avtalen er Norge, Island og Liechtenstein medlemmer av EUs indre marked. De tre EØS-landene bidrar til sosial og økonomisk utjevning i de minst velstående landene i EU. I en periode på 5 år bidrog Norge Island og Liechtenstein med til sammen 1,3 milliarder euro til de 15 mottakerlandene Bulgaria, Estland, Hellas, Kypros, Latvia, Litauen, Malta, Polen, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Tsjekkia og Ungarn. Norges andel av dette var på mer enn 10 milliarder kroner, eller om lag 97 prosent av den totale støtten. Polen mottok mest av disse pengene, fulgt av Ungarn, Romania og Tsjekkia.

På toppen av dette, har antall østeuropeere på dagpenger i Norge mer enn tidoblet i løpet av de siste fire årene. I 2007 var 354 innbyggere fra 12 land i Øst-Europa og Balkan på dagpenger i Norge. I fjor var det hele 4254. Mens det i 2007 gikk 83 polakker på dagpenger i Norge, viser tallene VG har hentet fra Nav, at det i fjor var 34 ganger så mange - hele 2829.
Tall fra Brochmann-utvalget, som er oppnevt av regjeringen, viser at eksporten av norske stønader, altså at mottagere tar med seg trygden ut av Norge, økte fra 2,2 milliarder til 4,3 milliarder mellom 1998 og 2008. 57 prosent av dem som eksporterte trygdeytelsene var innvandrere.
Skal Norge virkelig sitte rolig å vente på, at krisen i EU daler ned i fanget på oss, eller skal vi gjøre noe før det er for sent...

Nå er det på tide at vi i Norge bruker våre fantastiske ressurser som olje, teknologi, råvarer, natur og kulturarv og har selvtillit nok til å lage vår egen modell. Gang på gang bruker arbeiderpartiet og resten av regjeringen her i landet Danmark som forbilde: Vi ser det i sammenslåinger av kommuner og fylker, eldreomsorg, sykehuspolitikk, medlemskap i EU osv. osv.
La det være sagt med en gang; DANMARK ER EKSTREMT DÅRLIG SOM POSITIVT FORBILDE OG MODELL!
ENGLISH
The principle of equality is important for the Danes, as this picture shows one of the worst examples ofI hate that form of equality, it reminds me how it was in Russia and other communist countries before - and perhaps even today. But that it also appear so clearly here in Scandinavia, is really scary.
The EU has some of the same principle of equality. In 2004, under Anders Fogh Rasmussen's time as Prime Minister of Denmark, the country had the Presidency of the EU. Fogh Rasmussen's major task was to extend the EU with a number of nations in Eastern and Central Europe. After Time has shown that his main task was to secure their own future ... Today he holds the post of Secretary General of NATO, a position which is the highest obtained by a Danish politician.

Fogh Rassmussen got his high position, but what was it we got in Scandinavia and other European countries, which had enough work for all its citizens and where things went well? We received number of nations from Eastern and Central Europe, where enormous numbers were so poor, among other after communism, that they could not even fend for themselves. Everything should go so fast and everything would be so good ... it was set for small claims or no claims at all to these countries.
A good example is Greece, who came up with budgets that were far from the truth and that did not match with reality.

Today we see the result, both of communism, but not the least of the EU. The crisis within the EU countries is enormous, so large, that a rich country like Denmark is on full speed over the cliff.

The Government of Denmark, which has already been christened 'goodbye-government'; a puzzle composed of the parties letters, likes better to have power, than to manage Denmark from the worst of the crisis - they are not capable of it either. They have not kept any of their election promises and the strategy has been that they cancel most of the election promises.In 2008 Denmark had zero kroner in debt, today has more than 300 billion. The other day I read about the Danish families with small children who had to live on the street. They had lost their work, they received no help from the public and the bank had taken their home. I also read that Denmark now has Europe's most expensive groceries.
Unemployment is worse than ever, the euro crisis is growing day by day, and bottom line of the Danish economy must be written with ever more red numbers.
The Danish Prime Minister Helle Thorning-Schmidt and her enormous entourage of junior ministers, has not set so much as a single forward-looking agenda. The political goodwill, as a new government has was immediately squandered.

The crisis in Denmark has only recently started up properly and the country is moving into a new reality. The effects of EU membership and the unemployed, beggars and criminals who draws to Scandinavia from all over Europe (and other parts of the world), and the global division of work with production in Asia and service workers from Eastern Europe, can seriously be felt in the Danes' daily lives.

Never have the Danes been so much against the EU and the euro. As much as 65% are against the euro. Most Danes have also been negative to the European Union. Only 7% of the Danes are positive.

The Danes are for several years been ranked as the world's happiest people. At the same time, the consumption of anti-depressants has risen by 96.2% in recent years.

If Denmark should emerge from the crisis, and Norway should not fall into the same bottomless crisis, it requires a fundamental confrontation with the fatal idea that only the banks, houses and bureaucrats who can drive the economy forward. But most of all, we need a fundamental turnaround operation from the European Union, say no to European Union's rules and laws, no to the EU's power abuse, no to the Euro exchange cooperationand not least, a reassessment of the failure of the Schengen agreement, so that it again become a regular passport controls between member countries.

The historical secret behind the Scandinavian welfare model has been a tremendous combination of a solid foundation of folk education and an active public sector, which has made it possible to get as many people as possible into the working market. This unique for Scandinavia is still important, but today is the challenge of getting the "heavy" young people to take a practical vocationally oriented education, and also benefit the last fourth part, which fell out of the job market during the last generation, into the job market again. The bottom must be lifted up - it must once again become attractive to work in service and handicrafts occupations.

It has been used and are used millions of kroner and enormous time and resources to find the elegant and fine titles in service and handicrafts positions. Similarly, it takes place an enormous waste to find new names and titles, new logos, rebranding etc., etc. within the municipal sector, region and county sectors and ministries sector. Also in the banking and financial world, this has been going on in major style. A good example is The Norwegian Bank:
The Architect company Snøhetta was commissioned to design the new logo for the bank from "DNB NOR" to "DNB". The bank paid the tidy sum of 17 million for the logo. Who must then pay the bill ... we the customers of course. Not only is it the top of waste, the logo is also top of tastelessness! - I would designed ​​it in a couple of minutes - even totally free for The Norwegian Bank.

The recently published European study shows that Norway are paying closer to 3.5 billion kroner net to the EU. It means that Norway are paying 89 euros for every citizen, even though we are not a member of the EU, but only of the EEA. This is more than France and Italy are paying, both of which are members of the EU. France are paying 86 euros per. citizen, while Italy's pay 75 euros per. citizen.

Through the EEA Agreement, Norway, Iceland and Liechtenstein are members of the EU's internal market. These three EEA countries contribute to social and economic cohesion in the least prosperous countries in the EU. In a period of 5 years contributed Norway, Iceland and Liechtenstein with a total of EUR 1.3 billion to the 15 beneficiary countries Bulgaria, Estonia, Greece, Cyprus, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Czech Republic and Hungary. Norway's share of this was more than 10 billion, or about 97 percent of the total support. Poland received the most of this money, followed by Hungary, Romania and Czech Republic.

Now it is time that we in Norway use our amazing resources, like oil, technology, raw materials, natur and cultural heritage and have confident enough to create our own model. Time and time again the Labour Party and the rest of the government in this country use Denmark as an example and model: We see it in the mergers of municipalities and counties, elderly care, hospital policy, EU membership, etc., etc. Let it be said at once; DENMARK IS EXTREMELY BAD AS POSITIVE EXAMPLE AND MODEL!

0 comments:

Post a Comment