Breaking News
Loading...
Sunday, March 7, 2010

Info Post
Summerbird - Dansk chocolaterie i særklasse
Våren er på vei, snøen begynner endelig å forsvinne - iallefall fra veiene. Vårens blomsterløk titter fram og hos Summerbirds chocolaterier og forhandlere er påsken sprunget ut i fuldt flor!
I 2004 lanserte Summerbird sitt stolte flaggskip - det første påskeegg. Siden har franske liljer, kongekroner, blomster og abstrakte mønstre prydet sølvpåskeeggene.
De forsølvede messingegg er for mange mennesker blitt et samlerobjekt. Når innholdet er spist, brukes egget blant annet til å plante snøklokker (Galanthus nivalis) i, til oppbevaring av salt og pepper og til pynt.
Summerbird i Assens på Fyn startet produksjonen i 1992, som en utspring av den gastronomiske Grønlykke-familie som også inkluderer Falsled Kro på Fyn, Kong Hans i København og Løgismose. Den fynske sjef-chocolatier Michael Grønlykke står i spissen for dette appetitvekkende felttog. Og det kan han være stolt av. I dag har Summerbird Boutiques i København, Århus, Odense, Aalborg, Lyngby, Frederiksberg og Malmö, samt Kransekagehuset i København. Dessuten er det salg til en rekke utvalgte salgssteder og restauranter.
Summerbird mottok i 1996 Det Gastronomiske Akademis pris og er i "Smag og Behag" kåret som nr. 1 blandt Europas beste marsipaner.
Summerbirds sjokolader skal nytes friske og man insisterer på en holdbarhet på ikke over 4 måneder, hvor fabrikksframstilt sjokolade og fløteboller kan ligge i eskene i flere år. Tenk over hva man har puttet i de små sjokolader for å høyne holdbarheten neste gang du spiser en ”årgangsfløtebolle” med 2 år på baken og bunnen.
Gode råvarer er dyrt og dejlig. Marsipanen er Summerbird's stolthet, hvor de med et høyt innhold av spanske Valenciamandler (75%) og bare 25% sukker, oppnår de en meget velsmakende marsipan. Mandlene inneholder meget olje og særlig velegnet til marsipan.
Summerbird bruker også verdens mest raffinerte råsjokolade fra Karraque, noe som gir en fantastisk balanse mellom sødme og smak. Samme ingredienser er også i en av Summerbirds flaggskip, fløtebollen.
Har man en gang satt tennene i en Grand Cru Fløtebolle med marsipanbunn fra Summerbirds kolleksjon forstår man hvorfor dette lille danske chokolateriet hører til i den europeiske superliga.
Det er den type luksus som man bare skal ta seg råd til. Glem alt om et dusin fabrikksframstilte skumboller med seig eggehvitemasse og tynt sjokoladeovertrekk, som de fleste av oss hiver ned fra tilbudshyllene i discountbutikkene i tide og utide.
Jeg innrømmer at man kan få en hel kasse fløteboller for samme pris som en enkelt Grand Cru fløtebolle fra Summerbird, men jeg vil til enhver tid heller spise lite men utsøgt god kvalitet, fram for oseaner av industriskum pakket inn i papirtynn sjokoladeforfalskning.
Fløtebollen hos Summerbird har ekte Karraque sjokolade helt igjennom i det knasende lekre og sprø lag som omgir en luftig vaniljekrem. Bunnen er ikke en tørr papplignende biscuit, men derimot den reneste og fineste marsipan. Den har et nesten usannsynlig overflod i en enkel himmelsk munnfull.
Man kan velge mellom flere smaksvarianter og to størrelser; Grand Cru og Grand Cru Mini. Det skal bemerkes, at det i sistnevnte absolutt ikke er spart på noe, untatt størrelsen. Det er en mindre bit, men ikke desto mindre er det stadig et stykke av himmelen.
Summerbird lager meget mere enn fløteboller, men felles for hele produksjonen er de mest utsøkte råvarer, kompromisløst håndverk og en særlig sans for smakfulle detaljer.
Man kan også prøve Summerbirds nougatstykke: Laget på italienske mandler, som er ristet forsiktig og blandet med sjokolade, så det har et lavt smeltingspunkt. Det betyr, at det smelter i munnen, ikke på vei ned gjennom halsen. Og den forsiktige ristningen gjør, at det ikke smaker brent, men av hasselnøtter.
Det smaker virkelig godt!
SØLVEGG CLASSIC 2010
Sølveggene i dette års mønster er med blomstermotiv.
I år vil det bare være et meget begrenset antall Sølvegg Classic, så du må være raskt, hvis du vil sikre deg et med dette års mønster til samlingen.
Sølvegg Classic indeholder 18 stk fylte sjokolade vagtelegg, ca. 200 g.
Pris: dkk 225,-
Kjøp det hos Summerbird
SØLVEGG MINIATYR 2010
Sølvæggene i dette års mønster er med blomstermotiv.
Sølvegg Miniatyr inneholder 4 stk fylte sjokolade vagtelegg, ca. 44 g.
Pris: dkk 68,-
Kjøp det hos Summerbird
PORSELENSEGG
Gaveeske med 3 stk egg i china bone porselen, dekorert med poetisk sommerfuglmotiv i lilla, gul og sølv.
Gaveesken inneholder ialt ca. 200 g sjokolade, fordelt med 3 x 6 stk vagtelegg av sjokolade i 3 forskjellige smaksvarianter:
Hvit sjokolade med orange/gianduja fyll
Lys sjokolade med passion fyll
Mørk sjokolade kraftig nougat fyll
Pris: dkk 225,-
Kjøp det hos Summerbird
TIPS: Når du har spist opp herlighetene, kan du bruke porselenseggene som eggeglass - toppene holder eggene varme på frokostbordet.
ZARENS EGG
Zarens egg finnes i 8 forskjellige smaksvarianter. Velg mellom: Svane-egg, Spurve-egg, Vibe-egg, Valencia-egg, Provence-egg, Nougat-egg, Karamell-egg eller det nye Pollock d´Or egg.
Pris pr stk: dkk 22,-
Kjøp det hos Summerbird
ZARENS EGG
Collection of eggs - 8 stk
Gaveeske med 8 stk Zarens Egg i 8 forskjellige smaksvarianter. Når du løfter hvert egg, kommer det en liten beskrivelse fram, så du kan se hva du skal sette tennene i. Inneholder ca. 240 g sjokolade.
Pris: dkk 198,-
Kjøp det hos Summerbird
ZARENS EGG
Collection of eggs - 15 stk
Gaveeske med 15 stk Zarens Egg i 5 smaksvarianter. Inneholder ca. 450 g sjokolade.
Pris: dkk 358,-
Kjøp det hos Summerbird

0 comments:

Post a Comment