Dekorasjonene i vinduet gir en tydelig pekepinn til den franske stilen.
Huset, her sett fra vannsiden, har vært livsnyterbolig i mer enn en menneskealder. Helt siden arkitekt og kongelig bygningsinspektør, Anders Clemmesen (1852-1928), bygget huset som en tro kopi av et hus han hadde hatt i byen Genova i Italia.
Utsikten fra terrassen avslører noe kjernedansk. Sanddynenes utemmete bølger forann det alltid friske Kattegat med Svenskekysten som bakgrunnstapet til lyden av lystbåter som vugger og klukker på havnen. Sol, strand og skog - perfekte rammer for å nyte livets lyseste sider.
Huset er så lite dansk det går ann når du står i de lyse stuene og de små hyggelige krokene. Da blir dine sanser narret til å tro at du er i St. Tropez.
Huset er innbegrepet av liebhaveri - for du får ikke maken. Bare de beste materialer er benyttet. De gamle vinduene ble skiftet ut med koplete vinduer med små sprosser, de såkalte Rolls Royce-vinduer. Det ble satt opp stukk i takene og lagt varme i gulvet under de gamle gulvbord.
Det er uhindret utsikt mot Sverige over sanddynene fra den fantastisk hyggelige terrassen.
Hagestuens dører med små sprosser leder ut til stien ned mot vannet.
Kjøkkenet og stuen er i samme romantiske stilen. Blomsterkunsteren Tage Andersen har laget de mange flotte lysekronene som gjør rommene ennå mer romantiske, når solen går på hell over kyst og klitter, mens vinden legger seg og det siste glass med hvitvin forlater karaffelen.
I den usjenerte bakgården kan man skylle sanden av tærne før man går inn til frokostbordet. Flisene med varme under, har eierne selv kjøpt på de lokale markeder i St. Tropez.

Eierne, som gjennom de siste ti år har skapt huset, har både skapertrang og fargerik livsglede. Den smitter over på alle gjester som besøker eiendommen, både via huset, de mange hyggelige sittekrokene i ly av hagens gamle trær og busker og den gjennomførte riviera-stil.

På terrassen kan man sitte i stillhet å nyte utsikten med havbrisen i håret.
Det er ikke vanskelig å leve "La Dolce Vita" i denne villaen.
De fastboende på nordkysten av Sjælland har, liksom de to norske Skagenmalerne Christian Krogh og P.S. Krøyer i slutten av 1800-tallet, daglig fornøyelsen av å kunne "se lyset" , det varme, men ferske lys som også hyller inn strendene i Skagen og Stavern.
0 comments:
Post a Comment
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.