Vi venter gjester til gløgg og danske æbleskiver (munker) (se oppskrift her), som blir servert varme med rørte jordbær og melis. Noller har laget gløggen etter alle kunstens regler med rødvin, portvin, julekrydder, økologiske appelsiner, sukker, rosiner som hadde lagt i brun rom i et døgn og mandler.
Ut over det blir det servert verdens beste gulrotkake (se oppskrift her), kaffe, snacks, KB nisseøl fra Carlsberg med kun 1,7% alkoholinnhold og Ale nr. 16 fra Refsvindinge Bryghus på Fyn. Her i huset gjør vi som de fleste i Danmark - vi drikker KB nisseøl og spiser risengrøt lille juleaften.
Ale nr. 16 er kåret til Danmarks beste øl to ganger og har fått en tredjeplass på verdensplan. Er du en tur på Fyn, bør du ikke gå glipp av Bryghuset. Her får du smaksprøver på deres ca. 20 forskjellige øltyper og så får du et par kjørepils (gratispils) når du reiser igjen. (NB. Pass på kjørepilsen - den er sterk)
Servicet med rosemønster er fra Villa Collection, glass og telysholdere er fra Sia.
Har du ikke smakt varme æbleskiver med melis og rørte jordbær, burde du benytte anledningen nå til jul - de er mye lettere og er mere saftige enn de norske munkene, og smaker virkelig deilig!
Den gamle, norske melkeringen venter på å bli fylt opp med varme æbleskiver.
Jeg kunne ikke stå for dette søte lille grantreet, som jeg har funnet i veikanten. Nå har det fått plass på kjøkkenbenken og pyntet med små røde julekuler og små engler.
0 comments:
Post a Comment
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.